VIDEÓS ÉLMÉNYWEBOLDAL / VIDEO BASED EXPERIENCE AHEAD


BELÉPÉS (MAGYAR)
ENTER (ENGLISH)

Cikkek


We love Balaton, 2019. augusztus 26.

A változatosság vidéke – 5 borász 5 kedvenc dűlője az északi parton

Ádám Gábor (Sabar Borház): "Izgalmas kérdés a kékszőlő, hiszen a filoxéra előtt foglalkoztak vele itt, ezért telepítettünk cabernet franc-t és kékfrankost. Utóbbi jövőre terem először, a franc-ból viszont 2017-ben készítettünk már bort. Kicsit más arcát mutatja itt a fajta, mint Villányban vagy Szekszárdon, inkább a könnyedség és elegancia kerül előtérbe. Az egyik legnagyobb vonzerőnk a kilátás, a pincétől 100 méterrel feljebb építettünk egy kóstolóteraszt, ahonnan pazar a naplemente a tanúhegyekkel. Jó rezgések vannak, ahogy egy palack borral ül ott az ember, azt érzi, hogy nagy baj nem lehet.”

Street Kitchen, 2019. augusztus 5.

10 csodás borterasz a Balatonnál, ahol biztosan ellazulsz

Érdemes kissé eltávolodni a szigorú értelemben vett Balatontól, a Sabar-hegy a Tapolcai medencében egyedülálló látványt, a természet közelségét nyújtja. Itt akkor is nyugalmat találhatunk, ha a Káli-medence már megtelt. Előre bejelentkezéssel vacsoraesteket is szerveznek, és akkor sincs gond, ha nincs kedvünk hazamenni, hiszen vendégház is van a domb tetején.

We Love Balaton, 2019. július 31.

10 balatoni olaszrizling, amelyben nem fogunk csalódni idén nyáron

Ha az ott készített borok minősége befolyásolná egy hegy magasságát, a Sabar biztosan magasabb lenne a mostani 217 méternél. Ádám Gábor tulajdonos és Földi Bálint borász egy kis csapattal évről-évre megbízható, jó borokkal áll elő. Az olasz birtokbor 3 terület terméséből készült, ami 3 különböző talajt és szüretet is jelent. A számmisztikánál maradva, a bor kétharmada hordóban, míg a többi acéltartályban érlelődött. Az eredmény meggyőző: kerek és telt a korty, de kellőképp eleven. Érett körte, őszibarack, sárga alma csipetnyi mézzel és fűszerrel. Könnyen szerethető és haladóbbak is értékelni fogják.   

Equinox blog, 2019. április 30.

Húsvéti Sabarizmus Equinox módra

Évek óta visszatérő hagyományos húsvéti túránkat idén is a Sabar borházzal karöltve szerveztük meg. Vagyis a Sabar szervezett, mi asszisztáltunk! Közel 3 nap, szikrázó napsütés, két csodás túra, várak és hegycsúcsok, misztikus, ezer éves kolostorok az erdőben, húsvéti vacsora és remek borok. Felejthetetlen élmény lett!

Borrajongó blog, 2019. április 29.

Badacsony New Yorkban 2019

Sabar Cabernet Franc 2017: Szép gyümölcsösség, málna, meggy, erdei gyümölcsök, finom fűszeresség. Sima, gördülékeny korty, jó arányok, karcsú test. Ízgazdag, kanyaroktól mentes, de nagyon szerethető bor.

Borrajongó blog, 2019. március 14.

Sabar Cabernet Franc 2017

Érett erdei és fekete bogyós gyümölcsök, pici bors és fűszerpaprika tűnik fel illatában. Lédús gyümölcsös, jó intenzitású, gördülékeny és rendezett korty, áfonyával, fekete ribizlivel, meggyel, borssal, édesfűszerekkel, pici paprikával. 

Művelt Alkoholista, 2018. december 20.

Házi kedvenc – Sabar Olaszrizling Birtokbor 2017

Behízelgő bor, olcsó trükkök nélkül. Jó ízléssel, biztos kézzel elkészített bor, ami az olaszrizling legkönnyebben szerethető arcát mutatja.

Hungarianwines.eu, 2018. november 30.

5 amazing Hungarian wines by Andreas Larsson

A világ legjobb sommelier-je, Andreas Larsson októberben magyar borokat kóstolt. A poharában a mi 2017-es Olaszrizling birtokborunk is megfordult és... 89 pontot kapott!

Borsmenta, 2018. november 22.

Sabar Borház: 1118 Rajnai Rizling 2017

A pincészet egyik féltve őrzött kincse, nagy becsben tartják. Mindössze 1118 palack készült belőle – jobb, ha időben beszerzünk magunknak egyet-kettőt. Nem bánjuk meg… Kóstolva telt, komplex, intenzív, a fehér húsú gyümölcsösség és az ásványos sósság párharca folyamatos vibrálásban tartja a bort, kóstolóját pedig arra készteti, hogy újra és újra kortyoljon a pohárból. A körtés, almás, barackos aromatika végigvonul a kortyon, és kitart egészen a hosszú utóíz végéig.

Wine is Fine, 2018. október 28.

Borsmenta: Rajnai rizlingek tesztje

Sabar Borház 1118 Rajnai rizling 2017: Forgatás nélkül is jön az illat, sok fűszer, kapor, fehérbors, és sok érett gyümölcs, mellette egy kis füst és ásvány. A korty rendkívül sűrű, kis maradékcukor mellett sok citrus, jó savak, húsos őszibarack. Tiszta, érett bor, olajossággal és ásványossággal, a csonthéjas kesernye ott van alul, de rátelepszik az érett gyümölcs.

Borfokoló blog, 2018. augusztus 29.

I. Hungarian Gettogether - Sabar borokkal

"Kéknyelű Kőmagas 2017: precíz, tiszta, friss bor. A fahordós spontán erjesztésnek köszönhetően e kéknyelűből szinte árad a természetesség. Jól áll neki a vadság, a neutrális érési folyamatok által egy igazi individuum született meg gazdag beltartalommal. A kéknyelű nem társasági bor, leülsz a diófa alá egyedül és szépen, csendben odafigyelve megiszod."

Femina, 2018. augusztus 7.

Isteni borok a Balatonról: ezekhez nem kell szóda, kár belőlük fröccsöt csinálni

"Sabar Borház Olaszrizling Hegybor 2016: Visszafogott illat, benne barack, gyógynövények, virágok, az ízében is ezeket találod meg, emellett egy izgalmas, narancsos, kissé sós, mandulás karaktert is. Igazi fajtajelleges, elegáns, lendületes bor, ami mellé szívesen ennénk halat, lehetőleg a Balatonból."

Szeretlek Magyarország, 2018. július 30.

5 különleges élmény a Balaton északi partján

"Egy Badacsony környéki kirándulás borok nélkül szinte elképzelhetetlen. Ha a Sabar Kóstolóteraszt választjuk, körbeölelnek minket a Balaton-felvidék hegyei."

We Love Balaton, 2018. július 23.

Tíz balatoni olaszrizling, nem csak nyárra

"Sabar – Olaszrizling 2017: Ez a rizling a könnyed vonalat képviseli a balatoni mezőnyben, mezei virágokat idéző illata és visszafogott gyümölcsösségetökéletes mindennapok borává teszi." 

We Love Balaton, 2018. július 11.

Már nem csak a borok miatt érdemes útba ejteni a Káli-medence legkisebb dombját

Mire képes két közgazdász, ha a Káli-medence egyik csendes sarkában fognak össze? A Sabar borház idén nyáron már vendégházzal is bővült, de a tulajdonos Ádám Gábor és a Sabar-borokat felügyelő Földi Bálint kacskaringós úton jutott el odáig, hogy ma a legjobb balatoni pincészetek között emlegessék őket. A terasz melletti diófa árnyékában kérdezgettük őket arról, miért is a szívük csücske ez az apró pince.

We Love Balaton, 2018. június 25.

Tíz balatoni rozé, amelyek enyhítik a kánikulát

"Sabar Kékfrankos rozé 2017: ízgazdag, kerek rozé, amely nemcsak laza délutáni borként funkcionál, de kihúzhatjuk vele akár estig is..."

Nobilis borblog, 2018. június 16.

Hegyvölgy Rajnai rizling 2016

Gazdag illat, petrolos, almás ízvilág lekerekedett savakkal. Zamatos, telt test, kissé tüzes. Benne van az a bizonyos “Balaton íz”!!!

Művelt Alkoholista, 2018. június 15.

Sabar 529 Olaszrizling 2016

Tavaly nálam a Sabar volt az év felfedezettje, és ez a vadonatúj csúcsboruk. Az egyik legjobb olaszrizling most a piacon, akit komolyan érdekel a fajtában rejlő potenciál, annak kötelező darab.   

Nobilis borblog, 2018. március 18.

Sabar Kékfrankos rosé 2017

"Az idei rozé is nagyon jó lett! Halvány babarózsaszín, Intenzív málnás, szamócás illat, borsos fűszerek. Erőteljes szamóca íz, citrusok, a korty végén kesernyés íz. Nálunk a nyár egyik alap bora lesz! Csak tartson ki tovább, mint a tavalyi!"

Mesélő szőlőhegyek, 2018. március 11.

A Sabar Borház és környezete

Vegyük szemügyre Káptalantóti egyre kedveltebb szegletét!

Káli Éden, 2018. március 11.

Sabar ka-land Sabar-dűlő

VinCE Magazin, 2018. március

Sabar Olaszrizling Hegybor 2016

"Halvány citromszín, zöldes árnyalattal; jó intenzitású illat érett, édes gyümölcsökkel, fűszerekkel. Tisztán elkészített friss olaszrizling kerek savakkal, diszkrét barackos, citrusos zamatokkal, kis vaníliás, hordós fűszerességgel, mandulás kesernyével."

VinCE Magazin, 2018. március

4 újdonság a Borjour Magnumról - Sabar Kékfrankos rosé 2017

"A badacsonyi Sabar Borház soha nem sietteti a borait, még a tavaszra, nyárra szánt, reduktív tételeit sem, a 2017-es kékfrankos rozéjukat is csak most, a februári Borjour Magnum előtt palackozták. A szőlő a Bács-hegyről származik, tökéletesen meg tudták őrizni a savait és a gyümölcsösségét. A Sabar-rozé volt az egyik nagy közönségsiker az óriáskóstolón, és nem biztos, hogy a 6000 palack idén ki fog tartani a szezon végéig."

Borsmenta, 2018. február 24.

A kis pincék reneszánsza - Interjú Ádám Gáborral

"A cserépkályhában lobog a tűz, a Sabar-hegy fölött ragyognak a csillagok. Ádám Gábor gyakorlott mozdulattal nyitja a palackot, mintha dugóhúzóval a kezében született volna. Pedig nincs még egy évtizede sem, hogy megvette az első ültetvényt Káptalantóti határában..."

Gastro Boutique, 2018. február 15.

Sabar Kékfrankos Rosé 2017

"A bor hatására a Mamámék kertjének végében vagyok az erdő szélén, cseri után egy kis elvadult eperrel tömöm a fejem. Az az eper, ami pici, de nagyon édes. Kicsit még piszkos a földtől, de vétek megmosni, mert akkor eltűnik róla az a mesebeli, édeskés illat. Ez mind itt van most, egyetlen pohárban."

Borsmenta, 2017. december 11.

Sabar Borház: Olaszrizling Hegybor 2015

Gastro Boutique, 2017. december

Kéknyelű 2015

"Ez a bor minden bizonnyal taszítja a túlzó romantikus csöpögést, hisz mindig csak önmagát adja, a maga puritán nagyszerűségében, zéró ráfeszüléssel. Azt mondják, a legjobban a kéknyelű fejezik ki, mit rejt a termőtalaj és abból is csak a legtüzesebb jó neki."

Gault&Millau, 2017. december 9.

Gyönyörű keserű - Sabar Olaszrizling 2016

"Elképesztően fedetlen, eszköztelen, vonzóan szép illat. Fehér virágok, őszibarack, oregánó és kakukkfű. Kóstolva finom, zamatos, kerek, selymes, lendületes. A "jólihatóság" fogalmát új szintre emeli. Oltja a szomjat és közben felébreszti az ízlelőbimbókat. A lecsengésben valahogy a fajtától megszokott mandulán túlra lendül - ilyet soha nem írtam még kóstolási jegyzetként: gyönyörű keserű. Remekmű."

Borrajongó blog, 2017. november 29.

Sabar fehérborok 2016-ból

Gastro Boutique, 2017. november 28.

Sabar Hegyvölgy Rajnai Rizling 2016

Nobilis borblog, 2017. november 27.

Sabar Cabernet sauvignon 2011

Borsmenta, 2017. november 27.

Sabar Borház: Hegyvölgy 2016

"Intenzív, jól iható bor, kifejezetten kedves, behízelgő aromavilággal. Kezdő borfogyasztóknak is őszintén ajánljuk, de a gyakorlottabbak sem fognak csalódni... Harmonikus, nagyon szerethető bor, hosszú, fűszeres-gyümölcsös utóízzel."

Igyunk együtt, 2017. november 22.

Sabar-hegyről Sabar borok

Gastro Boutique, 2017. november 20.

Sabar Pinot Gris 2016

Gastro Boutique, 2017. október

Sabar Pinot Gris 2015

Vinoport, 2017. szeptember 18.

A dűlőszelektált olaszrizling sertésbordát kíván

Wine Art Culture, 2017. szeptember 6.

Kacsamájjal töltött sertésborda Sabar olaszrizlinggel

Nobilis borblog, 2017. augusztus 18.

Sabar Muscat Ottonel 2014

Gastro Boutique, 2017. július 24.

Sabar Single Vineyard Olaszrizling 2015

"Sosem voltam oda az olaszrizlingért, de életem 41 éve alatt ez a legfinomabb olasz, amit valaha ittam. Hogy mennyire bejön ez a szofisztikált mértékletesség! Semmi sem sok, megmarad az óvatosan füstös-vaníliás tengelyen, miközben hideg érzete a torkomon a legüdébb frissesség, amit valaha ettől a fajtától kaptam. Elegancia felsőfokon. Egyszerűen belehabarodtam..."

VinCE magazin, 2017. július 10.

Borkóstoló a Nádasdy-vár ódon falai között

"A borversenyen a fehérborok között a badacsonyi Sabar borászat Olaszrizling Single Vineyard 2015 bora bizonyult a legjobbnak."

Flavor, 2017. július 10.

Nyári boszorkányság - Sabar Olaszrizling 2015

Vaol.hu, 2017. július 5.

Történelemmel átitatott borünnep Sárváron

Nobilis borblog, 2017. június 22.

Élménybeszámoló - Látogatás a Sabar pincénél

Wine Flow, 2017. május 10.

Milyen rozét kóstoljunk a Rosalia fesztiválon? TOP 10 (Sabar Kékfrankos Rosé 2016)

Gault&Millau, 2017. május 5.

Úristen, létezik magyar riesling?! (Sabar Hegyvölgy Rajnai Rizling 2015)

Kossuth rádió, Korkóstoló Gasztro magazin, 2017. április 16. (az adás második interjúja)

Rádióinterjú Ádám Gáborral

Borsmenta, 2017. március 29.

A borkészítés is művészet - Interjú Földi Bálinttal

Gault&Millau, 2017. március 22.

Időutazás a hullámvasúton - kéknyelűk három évtizedből

Gault&Millau, 2017. március 14.

Úri szőlő - Sabar Kőmagas Kéknyelű 2015

Flavor, Trend FM, 2017. február 14.

Sabar Kőmagas Kéknyelű kóstolás a rádióban

VinCE Magazin, 2017. január 31.

3 olaszrizling februárra (Sabar Olaszrizling Hegybor 2015

Kóstolom, 2017. január 25.

A kis hegy, ahol nagy borok készülnek

interjú Ádám Gáborral, a Sabar Borház vezetőjével

Kupak és dugó blog, 2016. december 11.

Karácsonyi tippek - Sabar Rajnai rizling sült pulykához és grillezett lazachoz

Borászportál, 2016. november 22.

Pincétől a padlásig ittuk a Gellért Szállót Márton napon

Borrajongó blog, 2016. október 13.

Balatoni merítés (benne Sabar Pinot gris 2015 és Mórocz Szürkebarát 2014)

Vinoport, 2016. szeptember 27.

Sabar Olaszrizling 2015 borteszt

Borászportál, 2016. június 22.

A hegy, amelyet receptre írnánk fel

Borrajongó blog, 2016. június 16.

Új jövevények a tanúhegyek árnyékában

Ujvári, Bagolykő Birtok, Sabar Borház

Borászportál, 2016. június 7.

Badacsonyban mindig történik valami! - Sabar Mórocz Olaszrizling 2014

Borsmenta, 2016. június 3.

Nyárra bort - nyári borkörkép - Sabar Rajnai rizling 2014

Vinoport, 2016. június 1.

Amikor egy közgazdász elengedi a számokat

Északi Part Online, 2016. május 25.

Hét bor a nyárra - Az Északipart BalatonBor kóstolója

Északi Part Online, 2016. május 23.

Óriások földjén - Élménytúra és borozás a Sabar Borházzal

A bor meg én blog, 2016. február 29.

Sabar Borház a Borjour Magnumon

Hozamkorlát blog, 2016. február 26.

Évjáratmustra a Sabar Borháznál

Északi Part, 2016. február 3.

Formabontó borajándékok - Siller, vörös és édes borok az északi partról