V. Sabar-Equinoxx Húsvéti Bor-Túra

V. Sabar - Equinox Húsvét!

Az Equinox és a Sabar borház már ötödik alkalommal mássza meg a Tapolcai-medence tanúhegyeit Húsvétkor. Három nap garantált aktív pihenésre lehet számítani, teljes mentális feltöltődésre, új barátságok létrejöttére és finom borokra. A program egy pénteki érkezéssel és egy borozgatós ismerkedéssel kezdődik, vacsorával folytatódik, majd szombaton egy tartalmas, kirándulós-borozós-zenélős hétvégébe csapunk át, ami vasárnap zárul egy koccintással a Sabar Borbutikban, Káptalantótiban, a Liliomkert Piacon. :)

Szálláshely van a borház körüli füves területen sátorban, vagy előre foglalhattok valamelyik vendégházban a faluban, Káptalantótiban, vagy a környéken.

A teljes program részletesen:

Április 10-én, pénteken érkezés, sátorverés (aki sátrazik), üdvözlő borok, majd hidegtálas vacsora és borkóstoló (3 bor, 1 pálinka), ismerkedés egymással. Ez utóbbi menni fog, a minimum fél liter borocska segít majd oldódni :)
Ha valaki pénteken kora délután érkezik és van kedve hozzá, akkor egy rövid - 5,1 km hosszú - bemelegítő túrát tehetünk együtt a Tóti-hegyre. Túravezető: Ádám Gábor
Április 11-én, szombaton reggeli, kávé/tea (esetleg pálinka a kemény magnak), majd túrázni indulunk.
Az idei nagy túránk a Szent György-hegy lábától, Hegymagasról indul, ahová telekocsi rendszerben érkezünk. (A sofőröket a túra végén visszaszállítjuk az autóikért.) Megmásszuk a Szent György-hegyet, közben felfedezzük a hegymagasi templomot, az oroszlánfejű kutat, és nyitva tartás esetén a Mennyország teraszra is beülünk egy jó házi szörpre, házi borra-sörre, jegeskávéra, közben pedig elalélunk a teraszról élvezhető káprázatos panorámán. A csúcsra jutás után az északi oldalon lefelé indulunk és körbejárjuk alul-felül a híres bazaltorgona óriási sziklatornyait. A turistaház mellett leereszkedve sík terepre érkezünk és átsétálunk Gyulakeszire. Itt is lesz egy frissítőpont a helyi bárban a templom mellett, majd komoly válaszút elé kerülünk:
1. Ha kemény vagy, megmászod velünk a Csobáncot.
2. Ha pedig elég volt egy hegy leküzdése, akkor a szőlők között visszasétálhatsz Káptalantótiba.
A kemények megnézik a várat és az eszement kilátást a Csobáncon, majd ezután érnek vissza Káptalantótiba.
Távolság: 17,8 km Szintemelkedés: 601 m
https://www.gpsies.com/map.do?fileId=bhdsidbtiepypkvh

Este bőséges, jól megérdemelt, meleg vacsora lesz borokkal (3 bor és egy pálinka). Természetesen szóda, ásványvíz is lesz a hidratálásra is figyelve.
A vacsora után élőzenés programmal is készülünk, de a zenészek személye most még titok, legyen meglepetés. A szokásos JBL estet is megtartom, akinek maradt energiája táncolhat is, másnap ezeket nagyon jó visszanézni :)

Vasárnap reggeli, kávé/tea, egy kis piacolás a Liliomkert piacon, majd rövid túrát teszünk a Haláp-hegy frissen elkészült geológiai tanösvényére.
A túra mindössze 2-3 km, (maximum 3 óra) miközben rengeteg látványos ismeretanyagot gyűjthetünk és csodás kilátásaink is lesznek az út során.

Részvételi díj: 19.900 Ft, melyből 10.000 Ft-ot kérünk előre utalni a regisztráció véglegesítéséhez.
A részvétel díj utalásához szükséges adataink:
Sabar-dűlő Borház Kft.
MagNet Bank Zrt.
16200106-11533432-00000000

Íme a jelentkezési lap:
https://forms.gle/jj9yWRzdLGTJmSru7

Az összeg tartalmazza a túravezetés költségét, a vacsorák és reggelik árát, a sátrazáshoz használt víz és elektromos áram használati díját, a borkóstolók díját, valamint a zenekar fellépti díját. A résztvevőknek kedvezményes borvásárlást biztosítunk.

Ehhez a költséghez a szállásdíjat kell hozzákalkulálnod, amennyiben vendégházban szállsz meg, valamint a kóstolókon felüli borfogyasztás is pluszban fizetendő a helyszínen.
Vendégházas szállás ügyben segítségért írj erre az e-mail címre: sabar@sabar.hu vagy hívd a 30/9846540-es telefonszámot.

Üdv Mindenkinek,
Ádám Gábor

További események
|