Télbúcsúztató Hétvége

Oké, sok szépsége van a téli szezonnak is, de ahogy bekerült az új rozénk a palackba és – szigorúan szakmailag - tesztelgetjük esténként, egyre jobban elkezdtünk vágyakozni a tavasz illatára, a kiülős-teraszos bulikra, a napfényre.
Úgyhogy testületileg úgy döntöttünk, hogy február utolsó hétvégéjén búcsút intünk a télnek, béke poraira! ????

 

Az ünneplést már pénteken (02.24.) délután, 17 órától elkezdenénk az új borok kóstolójával, amit helyi finomságokból készült hidegtálakkal „támasztanánk meg”, nehogy megártson. ????


A borok:
- Olaszrzling
- Kékfrankos rosé
- Hercegföld rajnai
- Pinot gris

 

Ha Pestről vagy más, távolabbi városból érkeztek, ne aggódjatok, később is tudtok csatlakozni, nincs kőbe vésve az öt órás kezdés, innen már nem tudtok elkésni, a borok és a Szegi sajtok, kolbászkák megvárnak Benneteket. ????
A pénteki program ára: 5900 Ft/fő

 

Ha szombatra nem lesz jó idő és tavasz azonnal, akkor folytatjuk a télűző szeánszot. Ha jó idő lesz, akkor is. ????
Szombaton nagyon belehúzunk, a kóstolási tételsor hossza és komolysága miatt már 16 órakor kezdődne a program. Az este főszereplője a Rajnai rizling lesz, így a kóstolást az új és ígéretes Hercegföld rajnaival fogjuk elkezdeni, mint belövő borral, melyet 10 másik, forgalomban már nem kapható Rajnai követ a korábbi évjáratainkból:
Rajnai rizling "Hercegföld" 2021
Rajnai rizling "1887" 2021
Rajnai rizling "2021" 2020
Rajnai rizling "Leszner" 2019
Rajnai rizling "Hercegföld" 2019
Rajnai rizling "Leszner" 2018
Rajnai rizling "1229" 2018
Rajnai rizling "Leszner" 2017
Rajnai rizling "1118" 2017
Rajnai rizling "Hegy-völgy" 2016

A kóstoló közben, amíg készül a meleg vacsora egy kis borkorcsolyát szolgálunk fel és ügyelünk a megfelelő hidratációra is szóda és víz formájában a tételek között. A vacsorához ismét visszakóstoljuk a 22-es Hercegföld Rajnait.
Tetézve az élvezeteket az este további részében Bárth János (Blue sPot) gitárjátéka és énekhangja fog arról gondoskodni, hogy az este még emlékezetesebb legyen. Janit ismerve, rajta nem fog múlni, az ő bulijukon senki nem szokott ülve maradni ????

Ha a téli tájtól személyesen is búcsút akartok venni, akkor szívesen szervezünk egy gyalogtúrát: Tóti-hegy, Pálos kolostorrom Salföldön, sabari temlomrom... Egyeztetés szerint rövidebb vagy hosszabb: 7-14 km is lehet. Készítünk hideg ebédet is, melyet a túrán elfogyaszthatunk (némi folyadékkal együtt, ami nem víz. Mert ugye még egy jó sztori sem kezdődött úgy, hogy „ittunk egy pohár vizet”…. ???? ).

 

A zenés vacsoraest és a különleges borkóstoló ára: 19900 Ft/fő

 

Vasárnapra az a terv, hogy lesétálunk a Tóti piacra, eszünk egy langallót és iszunk egy forralt bort, de ha az akkurátus közbenjárásunknak hála kijavul az idő, akkor hideg borra váltunk. ????

Délután sincs idő túl sokáig sziesztázni, hiszen egy különleges koncertélményben lesz részünk.
A Veszprém Európa Kultúrális Fővárosa program keretében egy kanadai gitáros hölgy, Sarah MacDougall lép fel nálunk. "InterUrbán" Vendégünk a Világ - címmel. Ez támogatott műsor, a koncetre belépő díj nincs!

Szálláslehetőségek:

Hat fő részére péntek estétől hétfő reggelig 3 éjszakára 21 ezer Ft/fő/3éjszaka. Igény esetén reggelit is szívesen készítünk (szombat, vasárnap reggelre és akár hétfőre is).
Más szállások:


Parókia co-working iroda
https://parokia-coworking.hu/


Alpaka vendégház


Tekeress vendégház


Piac Vendégház https://www.facebook.com/Piac-Vend%C3%A9gh%C3%A1z-108946664692882/


Kő a hegyből
https://www.facebook.com/K%C5%91-a-hegyb%C5%91l-105620218250989/


Hiláriusz Vendégház
https://www.facebook.com/Hil%C3%A1riusz-Vend%C3%A9gh%C3%A1z-100900411674222/


további vendégházak Káptalantótiban:
https://www.zimmerinfo.hu/kaptalantoti/hu.htm

További események
|