VIDEÓS ÉLMÉNYWEBOLDAL / VIDEO BASED EXPERIENCE AHEAD


BELÉPÉS (MAGYAR)
ENTER (ENGLISH)

2018


Olaszrizling Birtokbor
2490 Ft

Cikkek


We Love Balaton, 2019. július 31.

10 balatoni olaszrizling, amelyben nem fogunk csalódni idén nyáron

Ha az ott készített borok minősége befolyásolná egy hegy magasságát, a Sabar biztosan magasabb lenne a mostani 217 méternél. Ádám Gábor tulajdonos és Földi Bálint borász egy kis csapattal évről-évre megbízható, jó borokkal áll elő. Az olasz birtokbor 3 terület terméséből készült, ami 3 különböző talajt és szüretet is jelent. A számmisztikánál maradva, a bor kétharmada hordóban, míg a többi acéltartályban érlelődött. Az eredmény meggyőző: kerek és telt a korty, de kellőképp eleven. Érett körte, őszibarack, sárga alma csipetnyi mézzel és fűszerrel. Könnyen szerethető és haladóbbak is értékelni fogják.   

Művelt Alkoholista, 2019. december 29.

Wait till you see her – Sabar Olaszrizling Birtokbor 2018

Ez a legcsinosabb olaszrizling, amihez valaha szerencsém volt. Olaszrizlingnek színpompás, kontúros, intenzív. Az illatban kamilla, egres, őszibarack, zellerszár és ananász. Kóstolva az aromák ereje egyáltalán nem csökken. Gömbölyű, eleven, szaftos, jó ízű. A sav arányaiban és minőségében is kiváló. A gazdagon gyümölcsös lecsengést finom cseresség kíséri. Földi Bálintot haladéktalanul felterjesztem „Az év ifjú borásza” címre.

Művelt Alkoholista, 2020. július

Legjobb vételek – 2020 nyár/ősz

Sabar Olaszrizling Birtokbor 2018. - Évek óta stabil ajánlás. Olaszrizling ennél csinosabb aligha lehet: színpompás, kontúros, intenzív, gömbölyű, eleven, szaftos, jó ízű. A Sabar borásza, Földi Bálint különleges tehetség.

További boraink
|