VIDEÓS ÉLMÉNYWEBOLDAL / VIDEO BASED EXPERIENCE AHEAD


BELÉPÉS (MAGYAR)
ENTER (ENGLISH)
Kapcsolódó filmek megtekintése ( 5 )
Ismerd meg borainkat

Kapcsolódó filmek megtekintése ( 5 )

Kapcsolódó filmek

Wine & Guitar - Palásti Máté a Sabar borokról

Az 529 igaz története

Földi Bálint a borokról

Egy őszinte vallomás Répási Tomitól

Szakmai kóstoló 2018-as borok

"A választék egy része friss és üde, másik része érlelhetőbb, tartalmasabb tételekből áll, de mindegyikre igaz, hogy tiszták, igényesek, jól ihatók."

 

Gault&Millau kalauz

Birtokborok

Találkozás 2020

Egyszer volt hol nem volt egy hercegföldi rajnai, aki elSABARta a mi olaszunk fejét. Kandírozott narancs, borízű nyári alma, és a sós mandula egy fiolában. Szerelem 1000 találkozásig.

Olaszrizling Birtokbor 2019

Kétharmad részben hordóban erjedt és érlelődött e markáns birtokjegyekkel büszkélkedő olaszrizling. Letisztultan, finoman sós, de tüzesen vibráló is, ami illatban és ízben egyaránt tetten érhető a florális árnyalatok lágysága mellett. A tölgyfahordónak köszönhetően egy kis édeskés teafű - mint aláfestő „zene” – mindvégig jelen van a borban. Készült: 7830 palack.

Pinot Gris 2020

Érett datolyaszilva, krémkaramell, dió. Izgalom a nyugalomban, spontaneitás a kiszámíthatóságban, dinamizmus a várakozásban. Benne a kaland, de lehet évekre szóló élmény is. Készült 4100 palack.

Olaszrizling - "Tóti 750" 2019

Florális illatjegyekkel közeledő tiszta ívű olaszrizling, szépen rétegzett savélménnyel, nyári, zöld gyümölcsökkel. A zöld ízérzet a fűszerességében is megjelenik, a citromfű mellett van egy enyhe rozmaringos árnyaltság is a tételben, ami a mineralitást is jobban kiemeli. A közepesen érett egres és a zöldalma határozott savassága mellett a mandulás kesernye sem marad el. Készült:MCCLXX palack.

Cabernet Franc 2018

Kilenc hónapnyi hordós pihenés után megszületett a Sabar-hegyi Cabernet franc-unk. Szegfűborsos határozottság egy kis ibolyás bájjal, füstös eleganciával, szedres gyümölcsösséggel. Készült 3281 palack.

Dűlőszelektált borok

Olaszrizling Single vineyard "Bács-hegy" 2020

Nyári zápor illata a nedves kövön, pörkölt mogyoró és dió, enyhe vanília. Az idő érzékelhetően lelassul, előtérbe kerül a bazaltos pedigré kiegészülve egy kis grillkörtés gyümölcsösséggel. Egy érett vérnarancs búcsút int a háttérben, de még marad… Jó mellette hallgatni. Készült: 2000 palack.

Rajnai rizling "2021" 2020

Érett mangó, narancs, piros alma. A gyümölcsök zabolátlan savassága észrevétlen háttérbe húzódik és teret enged a pirult magvas ízhatás pillanatnyi fölényének. Megkomolyodunk vele együtt, miközben a teljesség érzése is megjön a még mindig üde kortyban és hosszasan időzik. A jövőt most alakítjuk, engedjük be végre a fényt. Készült: 2021 palack.

Kéknyelű "Kőmagas" 2020

Érzékeny szépségű francia nők tudják olyan elegánsan viselni a parfümöt, ahogy ez a Sabar Kéknyelű a hordójegyeket. Olyan hatással bír, mint amikor a napfény csókot hint a bőrre, szeplő formájában. A stílusos visszafogottság vonzó, áthatja az érzékelésedet. Előtérbe kerülnek a finom savak, majd az ásványos, sós vonások is, elmélyítve a találkozás élményét. A belső az, ami megtart. Talán évekre… Készült: 4826 palack.

Rajnai rizling - "Hercegföld" 2020

Déligyümölcsös tónusok, jókedvű savak a teljesség harmóniájában. Ilyen a napsugár íze, amikor átjárja a tested és megállapítod, hogy minden úgy tökéletes, ahogy most van. Mézes barack és mandarin, enyhén karamellizált ananásszal, kerekséget oltalmazó savakkal, ígéretes jövőképpel. Készült: 7015 palack.

Rajnai Rizling "Leszner" 2019

Illatra egy bordós piros, szilárd húsú őszibarack, mely éppen megválik molyhos külsejétől és édes-savasan bontakozik ki, egyre jobban kitárva értékeit. A fanyar hatás nem metsző, a barackos gyümölcsösség és az enyhe mézesség szép párt alkot. A rajnait sosem mi választjuk, a bor választ magának, ha elég érettek vagyunk hozzá… Készült: 1897 palack.

Rajnai rizling - "Kisherceg" (édes) 2019

Egy fiatal szőlőterületről, Hercegföldről származik e kis „jövevény”, gazdag trópusi beltartalommal. Az aszalt déligyümölcsök koncentrált aromavilága uralja a tételt, melyek közül az ananász a legmeghatározóbb, pici narancslekvárral kiegészülve. Kinyílva mézes ízvilágot áraszt, kalandba keveredve egy kis grillázzsal és datolyával. Készült: 1975 palack.

Friss borok

Pálinkák