Filmek megtekintése ( 7 )
Bővebben a Sabarizmusról

Sabar Pinot Gris - Az új kedvenced

Sabar Rosé - Nem minden az, aminek látszik!

Sabarémálom

A Túra - indul a szezon

Sabar Borterasz - Télen is!

Épül a Sabarborétum

Sabar Borterasz - Télen is! (Werk)

Sabarizmus

 

Nem volt tudatos. A sabarizmus fogalma valahogy kialakult és az elnevezés is Tőletek jött. Egy hosszúra nyúlt, teraszos éjjel után egyik vendégünk ezt a szót írta le egy üzenetben. Jópofának és kedvesnek találtuk, elkezdtük használni, beépült a mindennapjainkba és talán mostanra már meg tudjuk fogalmazni, hogy mit is jelent.

 

Egy kis borászat vagyunk, idén már tizedik éve, nagy tervekkel és nagy borokkal. Sokan közületek szinte a kezdetektől rendszeres látogatói vagytok a Sabar-hegynek és a borainkat néhányan még síelni is magatokkal viszitek. :) Egyre többen szerettek itt lenni egyre nagyobb családdal, egyre szélesedő baráti körrel, és néha már a fontos évfordulókat is itt ünnepelitek nálunk. Ha itt vagytok, az mindenkinek olyan, mintha együtt töltöttük volna a koleszos éveket. Pont, mint a suliban, ahol még mindennél fontosabb volt, hogy együtt legyünk, nevessünk, minden élményt megosszunk. Nekünk ezt jelenti a sabarizmus. Fesztelen és vidám órákat, napokat, könnyes nevetéseket, érzelmeket, nyugalmat.

 

Ismerünk Benneteket, sabaristákat.

 

Nem életrajzi adatokat tudunk, de tudjuk azt, hogy milyen érzés egy nehéz hét után itt felengedni. Hosszú percekig csak pihentetni tekinteted a felhőkön. Meginni néhány pohár bort, ami életvízként árad szét a testedben. Idegen arcokkal órákat beszélgetni, aztán már barátként gondolni rájuk a hazaúton. Aztán várni, hogy legyen egy újabb nap, amikor épp ott folytatjuk, ahol abbahagytuk a Sabar versengés nélküli világában.

 

A sabarizmus egy olyan irányzat, ami újra divatba akarja hozni az emberi jóérzést, az együttlét örömét, a szociális máz nélküli fesztelenséget, az önfeledt nevetést.