Gastro Boutique - A Sabar címke story

Volt egyszer egy telefonbeszélgetés egy kedves borosgazdával egy évvel ezelőtt.

 

Ő Ádám Gábor, a Sabar Borház tulajdonosa.

 

Mekkora buli lehet egy borászatot vezetni! - gondoltuk akkoriban. Csak ücsörögsz az árnyékban a borospoharad társaságában, gyönyörködsz a tájban és sztorizgatsz a boraidról a vendégeidnek.

 

Ma már tudjuk, hogy egy “picivel” árnyaltabb ez a kép. Korábban soha nem mélyedtünk el igazán abban, hogy mennyi munka, áldozat, törődés, öröm, izgalom és szeretet van egy pohár borban. Az út, mire a bor a föld porából kinőve a palackhoz ér, olykor valóban sztorizós, de nem mindig vicces. Ennek tudatában a jó bort már nem csak úgy isszuk, hanem kezdjük érteni is. Azóta úgy nyitunk ki egy palackot, olyan áhitattal, mint mások a bibliát.

 

Így az, hogy csináljunk a Sabarról egy hangulatfilmet, nagyon jó ötletnek tűnt az elején, de arra is rájöttünk, hogy nem lehetünk kívülállók, ha igazán jó filmet akarunk csinálni. Bele kell folyni a sztoriba. Sőt! Bele is szeretnénk folyni a a borászat vérkeringésébe, hogy mi is valami különlegeset adjunk. És olyat, ami még senkinek sincs. És egy film nem film. Szóval így jött létre a Sabar Élményweboldala, ami egy teljesen új megközelítése egy borászat bemutatásának.

 

Persze, ez nem úgy történt, hogy egyik héten kézfogás és holnapra már kész is lett a weboldal. Volt győzködés és szónoklat is a részünkről, hogy egy valóban szerény embert “rábírjunk” egy ilyen merész és innovatív lépésre. Ádám Gábor ugyanis egyáltalán nem szeret szerepelni. De mégis bevállalta ezt egy magasabb célért, a Srácokért, akikkel együtt dolgozik és a Borászatért. Evés közben pedig mindig megjön az étvágy, hiszen a filmek és az új sztorik hatására a címkékkel kapcsolatban is mindannyian éreztük, hogy volna mit tevékenykedni. Így jött az ötlet, hogy az összeset dizájnoljuk át, de a kiemelt tételeken Gábor erdeti kézjegyét is jelenítsük meg a maga - néha kicsit olvashatatlanul bohém - tökéletességében. Az új címkék épp olyanok, mint a Sabar bor. Nem akar villogni azzal, hogy milyen jó. Valahogy messziről kiszúrod mégis, mert szerethetően egyszerű. Mert tiszta. Mert szerény. De legbelül a legnagyobb vagány.

További bejegyzések a Sabaron
|